Het aanschaffen van nieuwe machines kan een flinke financiële last zijn voor elk bedrijf, vooral als je net begint of je bedrijf wilt uitbreiden. Gelukkig is er een oplossing die het makkelijker maakt om te investeren in de apparatuur die je nodig hebt zonder de volledige kosten in één keer te dragen: machine leasing. In deze blog bespreken we de voordelen van het leasen van machines en hoe dit je bedrijf kan helpen groeien.

Wat is machine leasing?

Machine lease is een financieringsoptie waarbij je de machine voor een bepaalde periode huurt in plaats van deze direct te kopen. Dit betekent dat je niet de volledige aankoopprijs in één keer hoeft te betalen, maar de kosten kunt spreiden over meerdere jaren. Bij ons kun je een machine leasen voor een periode van 5 tot 7 jaar, afhankelijk van je behoeften en de aard van de machine.

Er zijn twee hoofdtypen leasingopties beschikbaar:

 1. Operational lease: Hierbij huur je de machine voor een bepaalde periode en geef je deze aan het einde van de leaseperiode terug. Dit is vergelijkbaar met het huren van een machine.
 2. Financial lease: Hierbij betaal je gedurende een bepaalde periode af en word je uiteindelijk de eigenaar van de machine. Dit lijkt meer op een huurkoopregeling.

Voordelen van machine leasing

Er zijn verschillende redenen waarom het leasen van machines een aantrekkelijke optie kan zijn voor jouw bedrijf:

 1. Geen grote initiële investering: Een van de grootste voordelen van machine leasing is dat je de initiële kosten kunt vermijden. In plaats van een grote som geld in één keer uit te geven, betaal je maandelijkse of jaarlijkse betalingen. Dit helpt je om je cashflow beter te beheren en financiële middelen vrij te maken voor andere belangrijke uitgaven.
 2. Betalen met de opbrengsten van de productie: Door te leasen, kun je de kosten van de machine afbetalen met de inkomsten die de machine genereert. Dit betekent dat de machine zichzelf in feite terugbetaalt door de productiviteit en winst die het oplevert. Dit maakt het financieel veel haalbaarder om te investeren in nieuwe apparatuur.
 3. Meer financiële ruimte: Leasing geeft je meer financiële ruimte om te investeren in de machine die je echt nodig hebt, met alle nuttige opties en functies die jouw productieproces efficiënter maken. In plaats van te moeten kiezen voor een goedkopere, minder geschikte optie, kun je de perfecte machine voor jouw bedrijf selecteren.
 4. Flexibiliteit bij het upgraden: Aan het einde van de leaseperiode heb je de mogelijkheid om de machine te upgraden naar een nieuwer model zonder de volledige kosten van de machine te moeten dragen. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf altijd over de nieuwste technologie beschikt zonder grote kapitaalinvesteringen.

Overleg met een specialist

Het leasen van machines is een belangrijke beslissing die goed moet worden overwogen. Daarom is het verstandig om te overleggen met een specialist die je kan helpen de beste oplossing voor jouw machine-investering te vinden. Een specialist kan je adviseren over welke lease-optie het beste past bij jouw bedrijfssituatie en je helpen de financiële impact van de investering te begrijpen.

Hoe werkt het leasen van een machine?

Het proces van het leasen van een machine is relatief eenvoudig:

 1. Beoordeel je behoeften: Bepaal welke machine je nodig hebt en welke functies en specificaties belangrijk zijn voor jouw productieproces.
 2. Overleg met een specialist: Bespreek je behoeften en mogelijkheden met een specialist die je kan helpen de beste lease-optie te kiezen.
 3. Kies je lease-optie: Selecteer tussen operational lease en financial lease, afhankelijk van wat het beste bij jouw financiële situatie en bedrijfsdoelen past.
 4. Contract en betaling: Sluit een leasecontract af en begin met de maandelijkse of jaarlijkse betalingen. De machine wordt vervolgens geleverd en geïnstalleerd in jouw bedrijf.
 5. Gebruik en onderhoud: Gebruik de machine om je productie te verbeteren en profiteer van de voordelen zonder de zorgen van eigendom. Zorg ervoor dat je voldoet aan de onderhoudsvereisten om de machine in optimale conditie te houden.

Conclusie

Machine leasing biedt een slimme en flexibele manier om te investeren in de apparatuur die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Door de kosten over meerdere jaren te spreiden, kun je je financiële middelen beter beheren en investeren in de juiste machine met alle benodigde opties voor jouw productieproces. Overleg met een specialist om de beste lease-optie voor jouw situatie te vinden en geniet van de voordelen van het leasen van machines voor je bedrijf

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen